Ovenschotel met Bloemkool en Roomsaus

Ingrediënten: 1 bloemkool, 300 gram gehakt, 1 rode parika, 1 ui, 1 teentje knoflook, aardappelschijfjes, Maggi mix voor ovenschotel bloemkool,

Snij 1 bloemkool in roosjes en blancheer deze kort in kokend water (de roosjes zijn dan net beetgaar). Rul 300 gram gehakt tot het bruin is. Als het gehakt bruin is voeg je er 1 rode paprika, 1 gesnipperde ui en 1 fijngehakt teentje knoflook toe. Roerbak dit een minuut of 5. Schep de bloemkool door het gehakt. Leg in een ovenschaal aardappelschijfjes. Hierboven op de bloemkool met het gehakt. Maak de saus (Maggi mix voor ovenschotel bloemkool) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de saus over de bloemkool. Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven en volg hierbij de aanwijzingen op de verpakking. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Eén antwoord op “Ovenschotel met Bloemkool en Roomsaus”

  1. Kan ook zonder Maggi: maak een bechamelsaus van 4 dl melk/water en bouillontablet.
    2 eieren erdoor. Doe dit over de bloemkool/aardappelen in de schaal.
    ipv gehakt kan het ook vegetarisch met bijv. quorn fijngehakt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *