Ingrediënten: rijst, 300 gram gehakt, 1 teentje knoflook, 1 ui, 4 tomaten, 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel worchestersaus, 1 theelepel sambal, 1 eetlepel oestersaus, peper, 1 blokje runderbouillon, 100 ml water, 1 pot jonge kapucijners, rijst,
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak 300 gram gehakt bruin. Voeg 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 gesnipperde ui toe. Als de ui zacht is voeg je 4 in blokjes gesneden tomaat toe. Roerbak kort. Voeg 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel worchestersaus, 1 theelepel sambal, 1 eetlepel oestersaus, peper, 1 blokje runderbouillon en 100 ml water toe. Laat dit even pruttelen en voeg dan 1 pot uitgelekte jonge kapucijners toe. Warm het geheel goed door. Serveer met de rijst. Eet smakelijk! 0
lijkt me heerlijk, wat is het gewicht van de pot kapucijners?
Dit is al lang geleden dat ik het gegeten heb, maar ik denk dat dit een grote pot kapucijners is geweest. Dat zou iets moeten zijn van 720 ml.
Ga het vandaag voor de 2e keer maken! Aanrader!?
Heerlijk!
Ik ben vegetariër dus ik heb het gehakt vervangen door vegetarisch gehakt. De oestersaus door ketjap asin en worcestersaus door een beetje maggi. Er zoetzure komkommer bij gegeten.
Goed idee om de oestersaus zo te vervangen!
Ik heb het zojuist alvast voor vanavond gemaakt. Wel voor 5 personen dus de hoeveelheden aangepast. Souto mix erbij en surinaamse picalilly en smullen maar.
Tijdens het proeven ( veel en vaak 🙂 nog een beetje de toevoegingen aangepast en werkelijk super lekker.
Wat leuk! En juist door proeven en wat aanpassen wordt het nog lekkerder 🙂