Ingrediënten: 2 eieren, 250 gram lichte basterdsuiker, 250 gram bloem, zout, 250 gram roomboter,
Kluts 2 eieren. Meng de eieren met 250 gram lichte basterdsuiker en 250 gram bloem. Voeg een snufje zout en 250 gram zachte roomboter toe. Mix het tot een glad en soepel beslag. Vet een lage taartvorm in met wat boter. Doe het beslag gelijkmatig in de taartvorm. (je krijgt een gladde bovenkant door met de achterkant van een warme opscheplepel over het deeg te strijken). Bestrijk het deeg met het laatste beetje ei en maak er met een mes bijvoorbeeld een ruitjespatroon in. Zet de taartvorm ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. Smul ze! 0
u kunt de boter koek nog lekkerder krijgen door er citroenrasp erdoor te doen en patent bloem dan krijgt ui de echte boterkoek zoals bij de bakkerij 😉 want dat weet ik toevallig omdat ik een opleiding doe voor bakker en werk in bakkerij
groetjes rené
Goeie tip! Ik ga dit zeker proberen als ik weer een boterkoek ga maken!
met eieren is nieuw voor mij. klinkt als een goed recept , ga ik eens proberen. ik heb zelf net een recept calculator op het web gezet (kijk maar eens op mijn site als je zin hebt).
groeten
Carl