Paksoi met vleesreepjes:
Ingrediënten: 200 gram varkensvleesreepjes, 2 eetlepels witte wijn, 4 eetlepels ketjap manis, 1 teentje knoflook, 1/2 Spaanse peper, 1 krop paksoi, 3 bosuien,
Marineer ongeveer 200 varkensvleesreepjes in 2 eetlepels witte wijn, 4 eetlepels ketjap manis en 1 uitgeperst teentje knoflook. Laat dit minstens 10 minuten intrekken. Bak de vleesreepjes in wat hete olie bruin. Voeg 1/2 fijngesneden Spaanse peper, 1 krop gesneden paksoi en 3 gesneden bosuien toe. Roerbak tot de paksoi geslonken is. Voeg de overgebleven marinade toe en roerbak nog een minuut of 3.
Pindasaus:
Ingrediënten: 1 teentje knoflook, 1 rode ui, 1/2 Spaanse peper, 200 gram pindakaas, 150 ml kokosmelk,
Roerbak 1 fijngehakt teentje knoflook met 1 fijngesnipperde rode ui en 1/2 fijngesneden Spaanse peper. Als de ui zacht is voeg je ongeveer 200 gram pindakaas en 150 ml kokoksmelk toe. Blijf goed roeren tot je een gladde saus hebt. Blijft de pindasaus te dik, voeg je er een beetje water door. Laat de pindasaus ongeveer 10 minuten pruttelen op een laag vuur.
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Eet smakelijk!
0