Ingrediënten: 200 gram boter, 4 eieren, 200 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 100 gram bloem, 100 gram zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder,
Doe 200 gram boter (in stukjes) in een kom, doe hierbij 4 eieren en mix dit eventjes. Doe er dan 200 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker bij. Weer even mixen en dan als laatste 100 gram bloem en 100 gram zelfrijzend bakmeel er door mixen. Als alles goed gemengd is doe je de eerste helft in een ingevette cake vorm (ik gebruik altijd een siliconenvorm die ik ook invet en bebloem dan gaat de cake er makkelijker uit) Door de ander helft doe je nog een flinke lepel cacaopoeder. Dit gaat natuurlijk ook in de vorm. Dit kan dan in een voorverwarmde oven op 175 graden voor ongeveer 60 tot 70 minuten. Je kan altijd met een sateprikker of een breinaald in de cake prikken om te zien of de cake klaar is. Als de sateprikker of breinaald er schoon uitkomt is de cake klaar! 0
ik begrijp hier iets niet moet ik nou de deeg in tweeen snijen en daarna de chocolade erop strooien ,aan beide helften off… gewoon de hele deeg.
Je doet 1 helft al in de cakevorm en het 2e deel meng je nog even door met de cacaopoeder.
ahah nu begrijp ik het dank je wel Michel:D
maar kan ik hie bij ook alleen chocolade puree gebruiken.?
puree? wat zit daar dan in ..
daarmee bedoel ik chocolade reep in stukjes
Cacaopoeder mengt het best door het beslag, zo wordt het beslag mooi chocoladebruin. Stukjes chocoladereep er door maakt het extra lekker.
kan ik het dus wel gebruiken? of niet……..?
Wat jij wil, het is allemaal een kwestie van proberen. Bovenstaande zijn alleen maar tips/ ingredienten die ik zelf lekker vind. Je kan echt van alles door een cakebeslag doen… dus ook stukjes chocolade.
hmm hallo allemaal, ik ben selini, en ik wou vragen of iemand nog meer iets weet over cake bakken. en dat die het hier op dit website kan zetten. alvast thnks:D