Ingrediënten: 2 kipfilets, 1 ui, 3 teentjes knoflook, ketoembar, 2 venkel, 1 blik gepelde tomaten, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetelepel basterdsuiker, zout, peper, peterselie, penne,
Kook de penne in kokend water met wat zout. Bak in hete olie 2 in blokjes gesneden kipfilets. Als de kipfilet bruin is voeg je 1 fijngesneden ui, 3 fijngehakte teentjes knoflook en een snuf ketoembar toe. Roerbak tot de ui zacht is. Voeg 2 grof gesneden venkel, 1 blik gepelde tomaten, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel basterdsuiker, 150 ml water, zout, peper en een beetje peterselie toe. Laat het op een laag vuur ongeveer 25 minuten stoven. Serveer met penne. Eet smakelijk! 0
Ik wilde eens venkel klaar maken en vond het recept penne met kipfilet en venkel.
Wij vonden het erg lekker. De smaken en geuren van dit gerecht zijn subtiel. Niet verwacht dat de venkel, kip, tomaat en de munt zo goed bijelkaar zouden passen.