Ingrediënten: 1 spitskool, 3 bosuien, zout, peper, 200 gram blokjes ham, 4 eetlepels kookroom, 60 gram geraspte kaas,
Bak in hete olie 1 in reepjes gesneden spitskool tot de spitskool geslonken is. Voeg 3 gesneden bosuien toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep de spitkool in een ingevette ovenschaal. Meng er 200 gram blokjes ham door. Doe in schaaltje 4 eetlepels kookroom en roer er 60 gram geraspte kaas door. Schenk dit mengsel over de spitskool. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Serveer bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk! 0
Wat een leuk idee voor spitskool,meestal wordt het stampot of een oosters roerbakgerecht.
Lijkt me lekker en een leuk alternatief op die saaie,zware prak.
Gemaakt vanavond, was heel erg lekker. Ik had geen bosui maar we zijn zelf uien aan het kweken dus hebben daar wat stengels afgeknipt. Ik las op internet dat je die ook kunt eten nooit geweten maar wel logisch.
Wat grappig, dat wist ik niet dat de ‘look’ van de ui ook gebruikt kon worden.
tini op maandag 27 augustus 2012 ik heb het gemaakt het was heerlijk Heb het recept ook aan mijn dochters gegeven die gaan het ook maken
Wat leuk om te horen!