Deze ‘Sticky’ kip kan je al even van te voren maken, de vorige avond of ‘s ochtends, je hoeft de kip dan alleen nog te bakken, grillen of te barbecue-en.
Ingrediënten: 3 teentjes knoflook, 4 eetlepels worcestershiresaus, 2 eetlepels honing, 4 eetlepels tomatenketchup, 2 theelepels mosterd, 2 theelepels tabasco, peper, zout, 3 kipfilets,
Maak een marinade van 3 uitgeperste teentjes knoflook, 4 eetlepels worcestershiresaus, 2 eetlepels honing, 4 eetlepels tomatenketchup, 2 theelepels mosterd en 2 theelepels tabasco. Breng de marinade op smaak met zeezout en verse zwarte peper. Snijd 3 kipfilets in stukken en schep het door de marinade. Dit moet dan minstens een half uur in de marinade staan, maar beter is om het marineren een paar uur van te voren te doen, of zelfs langer. Daarna is het even bakken in een droge koekenpan. Of je rijgt de kip aan spiesen om te grillen of te barbecue-en. Lekker met een salade en pommes noisettes.