Chocolademousse

Ingrediënten: 4 eieren, 200 gram pure chocolade, 100 gram suiker, 250 ml slagroom,

Splits 4 eieren en bewaar zowel de eidooier als de eiwitten. Smelt 200 gram pure chocolade au-bain marie. Klop de eiwitten stijf, en voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje 100 gram suiker toe. De eiwitten moeten blijven pieken, dan is het stijf genoeg… of je moet de kom op zijn kop houden en dan mag het er niet uit vallen. Maar dat is voor echte durfallen! Voeg bij de gesmolten chocolade 4 eidooiers en roer dit door, meng er daarna 250 ml slagroom door. Spatel nu het chocolademengsel door de eiwitten. Doe dit niet te vlug want dan blijft de mousse niet luchtig. Giet de mousse daarna in mooie kopjes of glazen. Zet het daarna zeker 3 uur in de koelkast! Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *