Ingrediënten: 1 kipfilet, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 courgette, 1 vleestomaat, 100 gram champignons, 1 blikje tomatenpuree, 125 ml kookroom, zout, peper, peterselie, rijst,
Bak in de hete olie 1 in stukjes gesneden kipfilet bruin. Voeg hieraan toe 1 fijngesnipperde ui en 2 teentjes fijngehakte knoflook. Bak dit kort mee en voeg dan 1 in blokjes gesneden courgette toe, 1 in plakjes gesneden vleestomaat en 100 gram in plakjes gesneden champignons. Roerbak dit kort mee en laat het daarna 10 minuten op een laag vuurtje pruttelen. Daarna kan er een klein blikje tomatenpuree en 125 ml kookroom door. Warm het gerecht goed door en breng het op smaak met zout en peper. Als laatste kan je er nog na smaak fijngehakte peterselie toevoegen. Eet dit gerecht met bijvoorbeeld rijst. 0
Hoeoe, de damp slaat eraf!
Soort Pilaf maar dan met Courgette…
Smullen.
Soms moet ik aan de zijkant blazen zodat de stoom de foto niet onscherp maakt 🙂 en dan kan Anja toch nog een foto maken …