Rode Kool Stoofschotel

Een lekker winters gerecht.

Ingrediënten: 300 gram rundvlees, 2 uien, 1 blokje runderbouillon, 150 ml water, 1 potje rode kool met appels,

Bak kort in hete bakboter 300 gram blokjes rundvlees (kan ook mals soepvlees zijn) bruin. Doe hierbij 2 gesnipperde uien, en bak deze kort mee tot de uien glazig zijn. Verkruimel er een blokje runderbouillon boven en giet er ongeveer 150 ml water bij. Breng het even aan de kook en zet het dan op een lager vuur met de deksel op de pan. Laat het een uur tot anderhalf uur stoven. Doe dan een potje rode kool met appels erbij en warm het geheel nog even goed door. Het gerecht is lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

(Het gerecht kan je natuurlijk ook een avond van te voren klaar maken, op de dag dat je het wil eten hoef je het alleen nog maar op te warmen)

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *