Wat eigenlijk kaaskroketten hadden moeten worden zijn uiteindelijk kaasballetjes geworden. Maar met onderstaand recept kan je altijd kijken of het beter kan!
Ingrediënten: 50 gram boter, 50 gram bloem, 400 ml volle melk, 125 geraspte kaas, zout, peper, nootmuskaat, 100 ml room, bloem, 1 ei, paneermeel,
Maak een bechemelsaus van 50 gram boter en 50 gram bloem, roer er langzaam 400 ml volle melk door. Haal het van het vuur en laat er 125 gram geraspte kaas doorsmelten. Voeg er nog 100 ml room aan toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat de saus helemaal afkoelen en maak er dan kroketten van. Wentel de kroketten eerst door de bloem, dan door een losgeklopt ei en als laatste door de paneermeel. Daarna is het nog een kwestie van bruin laten kleuren in hete olie of frituurvet van ongeveer 180 graden. Succes!