Ingrediënten: 500 gram aardappels, zout, 1 ui, 1 theelepel sambal, 200 gram boerenkool, 2 eetlepels melk, 100 gram chorizo, 1 kipfilet, 2 eetlepels zoete chilisaus,
Kook 500 gram kruimige aardappels in een laagje water met wat zout in 20 minuten gaar. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de ui met 1 theelepel sambal tot de ui glazig is. Voeg er daarna 200 gram diepvries boerenkool toe en smoor dit in 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en schep de boerenkool erbij en 2 eetlepels melk. Stamp dit goed doorelkaar.
Voor het kip-chorizo gerechtje bak je 100 gram in blokjes gesneden chorizo licht krokant. Voeg er 1 in stukjes gesneden kipfilet aan toe en bak deze bruin. Voeg als laatste 2 eetlepels zoete chilisaus toe en laat het geheel op een laag vuurtje gaar worden in een minuut of 10.
Serveer de pittige boerenkool samen met het kipfilet-chorizo gerechtje. Eet smakelijk!