Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 4 stengels bleekselderj, 1 theelepel sambal, 1 kipfilet, 1 eetlepel paprikapoeder, 250 ml gezeefde tomaat, 200 ml kippenbouillon, cayennepper, zout, 250 gram chorizo, macaroni,
Verhit in een pan met een dikke bodem wat olie. Als de olie heet is bak je hierin 1 fijngesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, 4 gesneden stengels bleekselderij en 1 theelepel sambal ongeveer 5 minuten. Voeg dan 1 in blokjes gesneden kipfilet en 1 eetlepel paprikapoeder toe en bak dit mee tot de kipfilet bruin is. Dan kan je er 250 ml gezeefde tomaten, 200 ml kippenbouillon en een snuf cayennepeper en wat zout naar smaak. Kook dit eventjes mee en zet het dan op een laag vuurtje met de deksel op de pan voor ongeveer 10 minuten. Dan doe je er 250 gram in blokjes gesneden chorizo bij en laat je het nog 10 minuten stoven. De hotpot kan lekker zijn met macaroni, maar je kan er ook aardappelpuree of bijvoorbeeld mie bij eten. Het is natuurlijk wat je zelf het lekkerst lijkt! Eet smakelijk! 0