Bij de Albert Heijn heb je van die kleine bloemkooltjes en broccoli, die zijn uitermate geschikt voor dit gerecht, maar met alleen bloemkool of alleen broccoli is het ook lekker.
Ingrediënten: bloemkool, broccoli, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 2 stengels bleekselderij, zout, peper, 1 blik tomaatblokjes, oregano,
Kook de bloemkool en broccoli beetgaar. Bak in hete olie 1 fijngesnipperde ui met 1 teentje knoflook tot de ui goudbruin is. Doe er dan een eetlepel verse tijm aan toe en 2 in plakjes gesneden stengels bleekselderij roerbak dit een minuut of wat mee. Giet de bloemkool en broccoli af en doe dit ook in de koekenpan. Bak dit kort mee en doe er dan 1 blikje tomaatblokjes bij. Breng het op smaak met zout en peper en voeg er 1 eetlepel gehakte oregano aan toe. Laat het nog een minuut of 10 pruttelen. Lekker met pasta maar ook met ovenfrietjes. Eet Smakelijk!