Ingrediënten: 4 goudreinetten, 50 gram suiker, kaneel, 50 gram basterdsuiker, 100 gram rozijnen, citroensap, bladerdeeg, 1 ei, suiker,
Schil 4 goudreinetten en snijdt deze in stukjes. Voeg 50 gram suiker, kaneel, 50 gram bastardsuiker, 100 gram geweekte rozijnen en wat citroensap toe aan de appels. Meng dit goed door en het maken van de flappen kan beginnen. Ontdooi 10 plakjes roomboter bladerdeeg en leg deze met het papiertje naarboven en haal daarna het velletje eraf. Doe met een lepel, 1 schep appelmengsel op de bladerdeeg en vouw deze in een driehoek. Als alle 10 bladerdeeg plakjes gevouwen zijn, bestrijk je ze met een geklopt ei en strooi er wat suiker over. Nu kunnen ze de oven in die al voorverwarmd is op 200 graden en dat moet ongeveer 20 minuten. Smul ze! 0
Het verhaal “appelflap” hier te plaatsen leek me wat over the top, dus vandaar dat ik met een link er naar verwijs.
Warme groeten en veel plezier allemaal nu en in 2008 (ja zal wel móeten 🙂 )
http://www.kunsthuisutrecht.nl/Bericht/2625