Ingrediënten: 1 ui, tijm, 5 tomaten, 1 liter water 500 ml gezeefde tomaten, 3 blokjes runderbouillon, pesto,
Bak in de hete olie 1 fijngesnipperde ui. Doe er naar eigen smaak tijm bij. Als de ui zacht is voeg je er 5 in stukjes gesneden tomaat aan toe. Warm het geheel goed door. Roer er dan 1 liter water, 500 ml gezeefde tomaat en 3 blokjes runderbouillon door. Breng het kort aan de kook. Zet het vuur lager en laat het een uur pruttelen. Op je bord kan je er een klein beetje pesto door doen en serveer er een stokbrood bij. Eet Smakelijk! 0
Probeer dit eens.
Snel klaar en zonder vlees.
3 grote uien, snijden en in 8 eetlepels olie
op hoog vuur glazig laten worden.
1 complete knoflook ontvellen, persen en mee laten bakken.
I groot blik 850gr hele gepelde tomaten compleet toevoegen.
Dit mengsel 10 minuten doorkoken en met een houten spatel blijven roeren terwijl de tomaten fijn geplet worden.
1 theelepel sambal oelek toevoegen.
2 volle eetlepels bruine basterdsuiker toevoegen.
2 bouillonblokjes toevoegen.
Dit alles 5 minuten op getemperd vuur doorkoken.
Laatste minuut 4 eetlepels koffiemelk (gecondenseerde melk)toevoegen.