Ingrediënten: noedels, 2 kipfilets, kerriepoeder, zout, peper, 100 gram blokjes ham, 1 teentje knoflook, 300 gram spinazie, 125 ml kookroom,
Kook de noedels zoals staat aangegeven op de verpakking. Snij 2 kipfilets in blokjes. Kruid het met kerriepoeder, zout en peper. Bak de kipfilet bruin in hete olie. Als de kipfilet bruin is voeg je 100 gram blokjes ham, 1 fijngehakt teentje knoflook en beetje bij beetje 300 gram spinazie toe. Als de spinazie geslonken is voeg je 100 ml kippenbouillon en 125 ml (1/2 flesje) kookroom er aan toe. Roerbak het geheel nog een minuut of 5 serveer met de noedels. Eet smakelijk! 0
Dag Anja,
Weer zo’n lekker recept vandaag. De zoetzure kip van een paar dagen geleden was ook zo heerlijk.
Wat ik me wel afvraag is het volgende:
Bijna élke dag gebruik je een heel of half pakje kookroom o.i.d. Het is wél makkelijk, tja…..dát wel.
Maar daar wordt een mens toch wezenloos dik van . Moet ik nou écht elke dag aan de ‘kookroom’ ??? Is dat de oplossing voor alles ? Geen enkele dieetiste die dat goed vindt hoor !
Hoe los ik dat dan op ? Weet je ook een andere manier om iets lekker ‘smooth’ te maken? Ik ben namelijk allang blij dat ik van de ‘pakjes’ af ben en wil dat liever niet inruilen voor ‘roompjes’ etc.
Ik hoop een alternatief van je te horen, want je recepten zijn wél erg leuk en gezellig vind ik.
Groetjes
Marieke
Hallo,
Leuk te horen dat je de zoetzure kip ook lekker vond, wij hebben er ook van gesmuld. Zo lekker van smaak zonder dat er pakjes aan te pas waren gekomen
Deze week staat er inderdaad wel bijna in elk recept iets van kookroom. Maar gelukkig geen heel flesje steeds. Als ik zo rondzoek op internet vind ik als alternatief alleen kookroom light en minder gebruiken van de kookroom light kan vaak ook en dan wat meer water of bouillon toevoegen zodat je toch dat romige effect wat houd.
In ieder geval zit er morgen geen kookroom in het gerecht wat ik wil maken…
Groetjes Anja
Dank je wel Anja, voor je antwoord. Goede suggestie.
Misschien is 20 plus smeerkaas ook wat ???
Geen idee of 20 plus smeerkaas wat is, nooit geprobeerd eigenlijk…
Ik ga straks dit recept in elkaar steken.
Ik laat je weten of het geslaagd is.
Tot straks
Wow ik vond je recept echt Mega……ik moes een pot spinazie gebruiken want de buurtwinkel hier had geen verse.
Maar desalniettemin….super dank je wel.