Ingrediënten: rijst, 50 gram amandelen, 1 ei, maïzena, 1 kipfilet, 3 bosuien, 1 rode paprika, 100 gram taugé, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel sojasaus, 50 ml kippenbouillon, 2 eetlepels rijstwijn,
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Rooster 50 gram amandelen in een hete koekenpan goudbruin. Meng 1 eiwit met 1/2 eetlepel maïzena en 1 in blokjes gesneden kipfilet.
Bak de kipfilet in hete olie goudbruin. Als de kipfilet bruin is schep je het uit de pan. Verwarm opnieuw hete olie in de pan en bak hierin 3 in ringen gesneden bosui, 1 rode paprika, 100 gram taugé en 1 fijngehakt teentje knoflook. Roerbak 2 minuten. Daarna kan de kipfilet en de geroosterde amandelen terug in de pan. Meng in een kom 1 eetlepel sojasaus, 50 ml kippenbouillon, 2 eetlepels rijstwijn en 1 eetlepel maïzena. Roer dit door het gerecht en roerbak nog 1 minuut.
Serveer met de rijst. Eet smakelijk!
0
Bedankt voor dit heerlijke recept de schaal is helemaal leeg gegaan ondanks de 2 zinnige pubers .
Ik heb er alleen nog een halve rode peper meegebakken voor de pittigheid ,kortom erg smakelijk.
Groet van Bep
Moest even kijken welk gerecht dit ook alweer was, maar dit was echt heel lekker 🙂 .
Leu om te horen dat het gesmaakt heeft.