Helaas bij mij mislukt, vuur stond te hoog en dat is niet bevorderlijk voor de saus. Nasmaak was iets verbrand. Maar ja wie weet lukt het jouw wel!
Ingrediënten: rijst, 600 gram andijvie, ketjap manis, 1 theelepel sambal, citroensap, 3 eetlepels pindakaas, cashewnoten,
Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Kook 600 gram in reepjes gesneden andijvie in een laagje water tot het helemaal geslonken is. Giet het af en zet het even apart. Verwarm vervolgens, op half hoog vuur, olie in de pan en voeg 1 scheut ketjap manis, 1 theelepel sambal, 1 scheutje citroensap en 3 eetlepels pindakaas toe. Roer dit tot de saus goed vermengd is. Voeg de andijvie erbij, roer het kort door. Serveer direct! Op je bord kan je er nog wat cashewnoten bij doen. Succes!!