Ingrediënten: rijst, 2 kipfilets, 2 eieren, maïzena, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 wortel, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 blikje ananasblokjes, suiker, tomatenketchup, sojasaus, balsamico azijn, natuurazijn, koriander,
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snij 2 kipfilet in blokjes en kruid het met zout en peper. Haal de blokjes kipfilet door 2 geklutste eieren en vervolgens door maïzena. Bak de blokjes kipfilet goudbruin in hete olie. Als de kipfilet goudbruin is schep je het uit de pan en houd je het apart. Bak vervolgens in de hete olie 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 geraspte wortel, 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika en een klein blikje ananasblokjes (zonder sap). Roerbak ongeveer 5 minuten. Maak ondertussen de saus. Meng 2 eetlepels water, 1 eetlepel maïzena, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels tomatenketchup, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel balsamico azijn en 1 eetlepel natuurazijn tot een gladde saus. Giet de saus bij de groenten. Roerbak kort mee. Breng de groenten op smaak met zout en peper en voeg fijngehakte koriander toe. Doe de kipfilet terug in de pan. Warm het geheel goed door.
Serveer met de rijst. Eet smakelijk!
0
ik vind bijna al je recepten een aanrader vandaar deze mail.
Erg lekker al doe ik bij dit soort recepten wel een pepertje voor wat meer pit.