Tagliatelle met ballen

Lekker, vandaag niet zelf gekookt, maar heeft Michel zijn kunsten vertoond en heeft deze tagliatelle met ballen gemaakt.

Ingrediënten: tagliatelle, 1 wortel, 2 uien, 250 gram champignons, 3 tros tomaten, 1 blik gepelde tomaat, zout, peper, oregano, basilicum, 1 bouillonblokje, 250 gram gehakt, 1 teentje knoflook,

Kook de tagliatelle in kokend water met wat zout.

De saus: Bak in hete olie 2 gesnipperde uien met 1 in plakjes gesneden wortel. Laat dit op half hoog vuur in 10 minuten zacht worden. Voeg vervolgens 3 in blokjes gesneden tros tomaten, 250 gram in plakjes gesneden champignons en 1 blik gepelde tomaten toe. Breng het op smaak met zout, peper, oregano en basilicum. Laat dit op laag vuur ongeveer 20 minuten pruttelen. Voeg 1 bouillonblokje toe.

De ballen: Meng 250 gram gehakt met 1 fijngehakt teentje knoflook, zout en peper. Draai er kleine ballen van en bak de ballen in een andere koekenpan met boter tot het bruin is.

Als de saus klaar is voeg je de gehaktballetjes toe. Serveer direct met de tagliatelle. Strooi eventueel nog wat geraspte kaas over het gerecht. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *