Boontjes op Oosterse Wijze

Ingrediënten: 300 gram sperziebonen, rijst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 1 theelepel laos, 1 theelepel kerriepoeder, 150 ml groentebouillon, 1 theelepel serehpoeder, 1/8 blok santen,

Kook 300 gram sperziebonen beetgaar. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui glazig is. Voeg 1 theelepel sambal, 1 theelepel laos, 1 theelepel kerriepoeder en de beetgare sperziebonen toe. Roerbak kort mee. Voeg vervolgens 150 ml groentebouillon, 1 theelepel serehpoeder en 1/8 blok santen toe. Breng het geheel aan de kook. Zet vervolgens het vuur lager en stoof de sperziebonen in 15 minuten gaar. De saus dikt enorm in! Serveer met de rijst. Eet Smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *