De kruidnoten liggen nu alweer in de winkel! Tijd om een cake te bakken met speculaaskruiden (of ook bekend als koekjeskruiden). Het werd een ‘Quatre Quarts Cake’, een cake bestaande uit 4 gelijke delen. Dat zie je dan ook bij de ingrediënten.
Ingrediënten: 4 eieren, 250 gram suiker, 250 gram roomboter, 250 gram bloem, 1 snuf zout, 1 zakje vanillesuiker, 1 eetlepel speculaaskruiden,
Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix 4 eieren met 250 gram suiker tot je een romig mengsel hebt. Dit kan echt een heel aantal minuten duren voordat je dit krijgt. Smelt 250 gram roomboter. Doe bij het romige eimengsel 250 gram bloem, de gesmolten boter, 1 snuf zout en 1 zakje vanillesuiker. Meng dit met een garde tot een goed beslag. Giet de helft van het beslag in een ingevet cakeblik. Meng door het resterende beslag 1 eetlepel speculaaskruiden. Meng dit goed door het beslag. Giet dit beslag ook in het cakeblik. Zet het cakeblik ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake goed afkoelen voordat je het uit het cakeblik haalt. Smul ze!
hi ik wil graag weten dat ik een taart kan maken allen met bastersuiker.
Bedankt ik wacht graag op de reactie.
Groetjes ..
Marry
Suiker kan je eventueel wel vervangen door basterdsuiker.
Gr. Anja