Ingrediënten: rijst, 2 schnitzels, zout, peper, 1 prei, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel gemberpoeder, 50 ml witte wijn, 2 eetlepels sojasaus, 100 ml water, 2 kropjes paksoi,
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snij 2 schnitzels in reepjes en kruid de schnitzelreepjes met zout en peper. Roerbak de schnitzelreepjes goudbruin in hete olie. Schep de schnitzel uit de pan. Doe in de achtergebleven olie 1 in ringen gesneden prei, 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 eetlepel gemberpoeder. Roerbak tot de prei zacht is. Voeg vervolgens 50 ml witte wijn, 2 eetlepels sojasaus en 100 ml water toe. Laat de saus koken zodat het iets kan indikken. Doe er vervolgens het fijngesneden groen van 2 kropjes paksoi toe. Roerbak nog een minuut of 5. Serveer de paksoi met de rijst. Eet smakelijk! 0