Vannacht kwamen we laat thuis en vandaag dus weinig zin om te bedenken wat te eten. Dus dat werd een makkelijke maaltijd: boerenkool met verse worst. Lekker Nederlands.
Ingrediënten: 1 kilo kruimige aardappelen, 500 gram boerenkool, zout, peper, verse worst, tomatenketchup, jusblokje, 200 ml water,
Schil 1 kilo aardappels en kook de aardappels gaar. Verwarm 500 gram diepvriesboerenkool in een apart pannetje met wat boter. Als beide gaar zijn stamp je het goed door elkaar en breng je het op smaak met zout en peper.
De verse worst bak je in wat bakboter rondom bruin en laat het nog 10 minuten op laag vuur staan. Haal de worst uit de pan en doe bij de boter een jusblokje, wat tomatenketchup en 200 ml water. Breng de jus kort aan de kook. Eet smakelijk!
0
Printpagina`s zijn niet meer terug te vinden,maybe in Engeland achtergebleven’.
Met vr groet. Lex de Ruijter.
Bedankt Lex voor het opmerken van de printknop.
Ik had de software geupgrade en zag niet dat er ook van de print software een nieuwe versie was. Nu gaat ie weer werken!
Ik was nog gewend dat ik naar de andere kant moest kijken tijdens het oversteken.
Als we niets doen maken we nooit meer fouten Michel,
want wat moeten we in deze kou zonder boerenkool met
verse worst. Fijne feestdagen toegewenst door een culinair amateur
die niet zonder jullie super site kan Lex