Gevulde Schnitzel met Tomatensaus

Ingrediënten: 3 schnitzels, tomatentapenade, mozzarella, zout, peper, 6 plakjes rauwe ham, 50 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 gesnipperde ui, tijm, oregano, 5 tomaten, 100 ml rode wijn, 1 eetlepel pesto,

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bestrijk 3 dunne schnitzels met tomatentapenade en doe er mozzarella op. Rol de schnitzels op en kruid met zout en peper. Wikkel om elk schnitzelrolletje 2 plakjes rauwe ham. Bak de schnitzelrolletjes om en om bruin in hete boter. Leg de schnitzelrolletjes in een ovenschaal.

Bak in het achtergebleven vet 50 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui, tijm en oregano tot de ui zacht is. Voeg 5 in blokjes gesneden tomaat (bv trostomaten) toe en roerbak kort mee. Voeg 100 ml rode wijn en 1 eetlepel pesto toe. Breng het geheel aan de kook zodat de alcohol verdampt.

Doe daarna de tomatensaus bij de schnitzelrolletjes in de ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer er gekruide aardappeltjes en een salade bij. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *