Runderstoofpot met Bruin Bier

Ingrediënten: 500 gram riblappen, zout, peper, 2 uien, 2 eetlepels bloem, 1 flesje Heineken oud bruin, 400 ml rundvleesbouillon, 1 wortel, 2 takjes tijm,

Aantal personen: 3

Bak in hete bakboter 500 gram in blokjes gesneden riblappen bruin met 1 grof gesneden ui. Breng op smaak met zout en peper. Als de riblappen bruin zijn voeg 2 eetlepels bloem toe en bak kort mee. Giet er 1 flesje Heineken oud bruin bij en laat al roerende de alcohol verdampen. Voeg dan 400 ml rundvleesbouillon, 1 grof gesneden wortel en 2 takjes tijm toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur vervolgens lager en laat het ongeveer 2 uur stoven met de deksel op de pan. Voeg als het nodig is eventueel nog wat water toe als het te droog wordt. Serveer met aardappels. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *