Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 gele paprika, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml volle melk, peper, 1 blik tomaatblokjes, 200 gram geraspte kaas, macaroni,
Aantal personen: 4
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak in een hete koekenpan 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig, voeg 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 gesneden gele paprika. Roerbak tot de ui zacht is. Smelt in een andere pan 50 gram boter. Voeg 50 gram bloem toe en bak kort mee. Voeg beetje bij beetje 500 ml volle melk toe. Laat het even aan de kook komen en haal het vervolgens van het vuur. Voeg dan 1 blik tomaatblokjes en 150 gram geraspte kaas toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng de saus met de ontbijtspek, ui en paprika en ongeveer 300 gram macaroni. Doe dit in een ovenschaal. Strooi er de rest van de geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!
0
Is het rauwe of gekookte macaroni ?
Ik had zelf ongekookte macaroni gebruikt, maar het is denk ik lekkerder als de macaroni net iets gekookt is.