Kipsaté met Pindasaus
Kipsaté:
Ingrediënten: 2 kipfilets, 1 theelepel sambal, komijnpoeder, kurkurma, 4 eetlepels ketjap asin, 1 eetlepel olie,

Aantal personen: 2

Snij de kipfilets in blokjes. Meng 1 theelepel sambal met komijnpoeder, kurkurma, 4 eetlepels ketjap asin en 1 eetlepel olie. Marineer hierin de kipfiletblokjes voor minstens een uur. Bak de kipsaté bruin in een grilpan.

Pindasaus:
Ingrediënten: 250 gram pinda’s, 250 ml kokosmelk, 2 eetlepels ketjap asin, 2 eetlepels chilisaus, 1 theelepel sambal, scheutje citroensap,

Doe in een keukenmachine 250 gram pinda’s, 250 ml kokosmelk, 2 eetlepels ketjap asin, 2 eetlepels chilisaus, 1 theelepel sambal en een scheutje citroensap. Zet de machine even aan om de pindasaus smeuïg te krijgen. Doe de pindasaus in een steelpannetje en warm de pindasaus langzaam op.

Serveer de kipsaté met de pindasaus. Erbij aten we bami goreng. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *