Ingrediënten: 3 eieren, 225 gram suiker, 1 zakje vanille suiker, 50 gram boter, 125 ml zure room, 200 gram bloem, theelepel bakpoeder, snuf zout, 4 eetlepels cacaopoeder, 100 gram pure chocolade,
Aantal cupcakes: 11
Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix 3 eieren met 225 gram suiker en 1 zakje vanille suiker luchtig. Voeg 50 gram gesmolten boter en 125 ml zure room toe en mix goed door. Voeg vervolgens 200 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder, een snuf zout en 4 eetlepels cacaopoeder door en mix even. Laat ‘au bain marie’ 100 gram pure chocolade smelten en schep de gesmolten chocolade door het beslag. Doe in een muffinvorm de papieren cakevormpjes. Vul ze voor ongeveer 2/3 met het beslag. Zet de muffinvorm ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cupcakes goed afkoelen!
Topping:
Ingrediënten: 75 gram zachte roomboter, 100 gram roomkaas, 25 gram cacaopoeder, 1 zakje vanillesuiker, 300 gram poedersuiker, 1 zakje klop-fix slagroomversteviger
Meng 75 gram zachte roomboter, 100 gram roomkaas, 25 gram cacaopoeder, 1 zakje vanillesuiker, 300 gram poedersuiker en 1 zakje klop-fix slagroomversteviger eerst voorzichtig doorelkaar, mix het daarna met een mixer op de laagste stand tot een smeuig geheel.
Bestrijk met een lepeltje de chocolade muffins en maak het af met een parelbloem. Smul ze!
0