Ingrediënten: rijst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 125 gram blokjes ham, 1 wortel, 250 gram kastanjechampignons, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 2 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel sojasaus,
Aantal personen: 3
Kook de rijst van te voren volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 125 gram blokjes ham en 1 in blokjes gesneden wortel toe. Roerbak ongeveer 4 minuten mee. Voeg dan 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons toe en roerbak tot de kastanjechampignons zacht zijn. Maak ondertussen een saus van 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 2 eetlepels chilisaus en 1 eetlepel sojasaus. Voeg dit mengsel samen met de gekookte rijst bij de groenten. Roerbak nog een paar minuten goed door. Eet smakelijk!
0