Vandaag voor mijn verjaardag uit eten geweest met Michel. We zijn naar Restaurant Mona’s geweest waar we voor een driegangenmenu a la carte hebben gekozen. Als voorgerecht had ik de gegratineerde champignons met kippenragout, Michel nam beenham van de grill met honing-tijmsaus.
Het hoofdgerecht was voor mij varkenshaas met brie, pijnboompitten en honing -tijmsaus en voor Michel schnitzel Mona Lisa (ham,kaas,prei en champignonsaus)
Bij een verjaardag hoort natuurlijk ook een nagerecht. Ik koos voor de banaan royaal – bananenroomijs met verse banaan, chocosaus en slagroom en Michel nam crepes en warme kersen – vanilleroomijs met warme kersen , huisgemaakte flensjes en slagroom. Voor een leuke prijs, lekker gegeten.
Restaurant Mona’s (gesloten)
Ruwinkelseweg 11
3925 MC Scherpenzeel
Varkenshaas met honing-tijmsaus? Die saus kreeg ik vroeger vaak als ik wat grieperig was. Het stond ook bekend onder de naam Natterman Melrosum Forte. Ik knapte daar als kleuter zienderogen van op (er zat volgens mij ook wat alcohol in, hahaha) maar ik zou dat spul niet over een delicaat varkenshaasje wensen… ‘t Is te hopen dat die brie niet gefrituurd was, want anders zou ik dat gerecht helemáál een aanfluiting vinden. Maar smaken verschillen (gelukkig!). Overigens: van harte!
Natterman smaakt toch heel anders dan deze honing-tijm saus … Een hoestsiroopje kan je eigenlijk niet vergelijken met een saus.
Gr. Anja
Honing & tijm: in welke verhouding je het ook bijeen kiepert, het wordt altijd hoestsiroop. Varkenshaas is naar mijn bescheiden mening niet bedoeld om te worden ‘bedorven’ door die combinatie van smaken. Beenham wellicht, al zou ik – om het hammetje te redden – de tijm dan schrappen en vervangen door een scheut whiskey.
Maar hoe zat het nou met die brie? Gefrituurd of niet?
Dan is de mening toch anders, maar de brie was niet gefrituurd maar zacht gesmolten
Gefeliciteerd! Fijn dat je lekker hebt gegeten!
goedeavond
de brie wordt niet gefrituurd bij ons word lekker mee gebakken honing-tym saus is ook niet met alcohol
mvg richard
@Richard Ik heb sowieso genoten van de gerechten bij Mona’s! hoop er nog gauw eens te komen eten 😉