Ingrediënten: 1 flesje bier, zout, peper, 3 plakjes ontbijtkoek, 1 eetlepel honing, 2 ribkarbonades,
Aantal personen: 2
Maak, minstens 4 uur van te voren, een marinade van 1 flesje bier met zout, peper, 3 verkruimelde plakjes ontbijtkoek en 1 eetlepel honing. Marineer hierin 2 ribkarbonades. Dek het goed af en zet het koel in de koelkast. Bak de ribkarbonades aan beide zijde bruin in hete boter. Haal de karbonades uit de pan. Giet de rest van de marinade in de pan en laat tot de helft in koken. Leg de karbonades terug in de pan en laat het in 15 minuten zachtjes gaar worden. Wij hebben er sperziebonen en frietjes bij gegeten. Eet smakelijk!
0
1 flesje bier? wat voor bier? pilsener? bokbier? oud bruin? een tripel? een dubbel? een witbier? een stout? een geuze? gemberbier? honingbier?
Gewoon Amstel bier, maar een donker biertje is beter, maar ja dat ben ik glad vergeten mee te nemen in de supermarkt.
Pilsener dus.