Ingrediënten: rijst, 1 ui, 1 theelepel kerriepoeder, 250 gram gehakt, 1 klein blikje worteltjes, 1 theelepel kurkuma, 1 eetlepel azijn, 6 eetlepels suiker, 2 eetlepels tomatenketchup, 75 gram amandelen, 100 gram rozijnen, 200 ml bouillon,
Aantal personen: 4
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat het vervolgens afkoelen. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 theelepel kerriepoeder tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe en bak dit rul. Voeg vervolgens 1 klein blik worteltjes toe, 1 theelepel kurkuma, 1 eetlepel azijn, 6 eetlepels suiker, 2 eetlepels tomatenketchup, 75 gram amandelen en 100 gram rozijnen toe en roerbak 2 minuten mee. Voeg vervolgens 200 ml bouillon roe en laat het 5 minuten mee pruttelen. Voeg als laatste de afgekoelde rijst toe, roer het goed door. Warm het geheel goed door. Eet smakelijk!
0