Ingrediënten: spaghetti, 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, scheutje witte wijn, 3 eidooiers, 125 ml kookroom, zout, peper, 75 gram geraspte kaas,
Aantal personen: 3
Kook de spaghetti al dente in kokend water met wat zout. Bak 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Schep de dobbelsteentjes ontbijtspek uit de pan en houd het apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht en goudbruin is. Voeg een scheutje witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Maak ondertussen de saus met 3 eidooiers, 125 ml kookroom, zout, peper en 75 gram geraspte kaas. Giet de spaghetti af en doe de ui, dobbelsteentjes ontbijtspek en de saus erbij en roer goed door. Serveer met wat extra geraspte kaas. Eet smakelijk!
0
Oei oei oei laat de Italianen niet horen dat je hier ‘gewoon’ gerookt spek gebruikt 😉
Verder een heerlijk gerecht dat zomaar op tafel staat, zelf kies ik voor lumache omdat dat de saus beter vasthoudt.
Uhm ja, t hoort eigenlijk pancetta te zijn en room is eigenlijk uit den boze.
Lumache, dacht eerst dat het echte slakken waren, maar het is een pastavorm, kan me voorstellen dat lumache inderdaad de saus beter vasthoudt.