Taste of Amsterdam Press Event

Zo’n lunch maak je niet vaak mee, zes restaurants die een voorproefje geven op het event van het jaar ‘Taste of Amsterdam‘ wat van 24 t/m 27 juni in het Amstelpark wordt gehouden.

De volgende gerechtjes werden gepresenteerd (en ik heb ze allemaal geproeft):
Restaurant Elkaar: Rouleau van eendenlever met een rilette van geconfijte eendenbout, een compote van rabarber en een gel van sinaasappel. Wijnvoorkeur: 2008 Baillet d’Octobre, Juran çon moeulleux, Domaine Cauhapé,
Taste of Okura: Coquilles met Black Venus rijst en schuim van aardappel en parmezaan. Wijnvoorkeur: 2009 Vin de Pays de Méditerranée Blanc – Domaine Chante Cigale,
Lute restaurant: truffelsoep met Old Amsterdam kaasraster en een kwarteleitje en een kaasblokje (kind of) met een truffelbouillon? vulling. Wijnvoorkeur: 2008 Auxey-Duresses, Cuvée Rosé – Domaine Dupont Fahn,

Taste of Amsterdam Press Event La Garage

Le Garage: Pizza van tonijn met wasabi crème, gelei van gember en sojasaus en haringeitjes Wijnvoorkeur: 2009 Grüner Veltiner Weinzierlberg – Weingut Stadt Krems,
Caffè Toscanini: Worstjes van een scharrel graanvarken met kruiden en foccacia. Wijnvoorkeur: 2007 Château Lescalle – Bordeaux Supérieur,

Taste of Amsterdam Press Event Sucre

Sucre: Dry caramel met gelei van tonkabonen en een crème van mastiek met pijnboompitjes. Wijnvoorkeur: 2008 Maury Blanc, Vin doux naturel – La Préceptoire de Centernach,

Elk gerecht werd vergezeld van een bijpassende wijn verzorgt door wijnkoperij Okhuysen. Kortom een perfect 6 gangen lunchmenu. Dit alles werd gepresenteerd in de kookstudio van het Okura in Amsterdam.

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *