Ingrediënten: 1 kiprollade, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 1/2 theelepel sambal, 3 bosuien, 3 eetlepels ketjap manis, 500 ml kippenbouillon,
Aantal personen: 3
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak in hete boter 1 kiprollade rondom bruin. Haal de kiprollade uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 2 teentjes knoflook en 1 1/2 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 3 in ringen gesneden bosuien toe en bak kort mee. Voeg 3 eetlepels ketjap manis en 500 ml kippenbouillon toe. Breng kort aan de kook. Leg de rollade terug in de pan. Zet de pan zonder deksel 45 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de kiprollade in plakjes met de saus. Lekker met geroerbakte groenten en rijst. Eet smakelijk!
0