Ingrediënten: 4 sukadelappen, zout, peper, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 2 theelepels ketoembar, 1 theelepel koenjit, zout, peper, 1 liter bouillon, 1 eetlepel ketjap manis, 250 ml kokosmelk, 1 eetlepel tomatenketchup,
Aantal personen: 4
Bestrooi 4 sukadelapjes met zout en peper. Bak de sukadelapjes aan beide zijden bruin in hete boter. Haal de sukadelapjes uit de pan en houdt ze apart. Bak in de pan 1 gesnipperde ui met 2 teentjes knoflook 2 theelepels sambal, 2 theelepels ketoembar, 1 theelepel koenjit en 1 eetlepel ketjap manis tot de ui zacht is. Doe de sukadelapjes terug in de pan en zet het geheel onder met bouillon. Laat het geheel 2 uur zachtjes stoven. Haal de sukadelapjes uit de pan en laat de bouillon met 250 ml kokosmelk en 1 eetlepel tomatenketchup indikken. Snij ondertussen de sukadelapjes in blokjes. Doe de sukadelapjes terug in de pan en warm het geheel goed door. Lekker met witte rijst of nasi goreng. Eet smakelijk!
0
Deze ga ik vanavond uitproberen! Het water loopt me nu al in de mond. Een lekker recept voor bezige mama’s..
Ik kon niet terug vinden in je recept wanneer ik de ketjap moet toevoegen
Ik heb het aangepast in de tekst, gevalletje snel typen en niet goed na lezen van mij. In ieder geval doe je de ketjap erbij als je de ui gaat bakken.