Ingrediënten: 1 kilo mager rundvlees, zout, peper, bloem, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 1 wortel, een scheutje rode wijn, 500 ml bouillon, 1 plak ontbijtkoek,
Aantal personen: 4
Snij 1 kilo mager rundvlees in blokjes. Bestrooi het met bloem, zout en peper. Bak het rundvlees in porties bruin en houd het even apart. Bak in het achtergebleven vet 1 in ringen gesneden ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm naar smaak tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden wortel toe en bak mee tot de wortel bijna zacht is. Blus met een scheutje rode wijn en laat de alcohol verdampen. Doe het rundvlees terug in de pan. Voeg zoveel bouillon tot alles ‘onder staat’. Breng het kort aan de kook en laat het geheel vervolgens zo’n 2 uur op laag vuur pruttelen. Roer een kwartier voor dat je gaat eten een plak ontbijtkoek (verkruimeld) door het vlees, zo bind de saus beter. Lekker met een salade en Franse frietjes. Eet smakelijk!
0