Ingrediënten: 150 gram plakjes ontbijtspek, 4 sjalotjes, pizzadeeg, 1 klein bakje hüttenkäse, geraspte kaas,
Aantal personen: 2
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 150 gram plakjes ontbijtspek knapperig in een hete pan. Schep uit de pan als het knapperig. Bak in het achtergebleven vet 4 gesnipperde sjalotjes. Leg het pizzadeeg op de bakplaat. Besmeer met hüttenkäse en vervolgens met de plakjes ontbijtspek en sjalotjes. Bestrooi met geraspte kaas. Zet de bakplaat ongeveer 20 minuten in de oven. Eet smakelijk!
0
Hoi,
ipv de huttenkase kan je ook heel goed 50% kwark en 50% creme fraiche gebruiken. En soms maak ik hem ook met wat blokjes gorgonzola:
http://marsepein.blogspot.com/2010/11/flammekueche.html
Bedankt voor het idee!
Hoi, klinkt lekker, maar…
Dat heet eigenlijk “Flammkuchen” (Duits) of “Flammekueche” (Dialekt).
Flammenkeuche betekent zoiets als vurige hoest, wat niet bepaald smakelijk klinkt 😛
Het wordt het lekkerst wanneer je zelf een deeg maakt, en dit zo dun mogelijk uitrolt. (moet dun zijn en na het bakken heerlijk knapperig)
Heb het gelijk even aangepast 😉
En inderdaad zelf gemaakt deeg is lekkerder, maar qua tijd was pizzedeeg wel lekker makkelijk 😀
Ok, excuses voor de betweterigheid en complimenten voor brutsellog 🙂
Is helemaal niet erg hoor, houd je juist alert!
Bedankt voor het compliment!