Vandaag had ik een barbecue van het werk. Samen met een collega heb ik ook cocktails ‘geshaked’. De vier cocktails, 2 alcoholische en 2 niet alcoholische, gingen als zoete broodjes, we waren dus al snel uitverkocht. Uiteraard heb ik de recepten nog!
Rode Cocktail
Ingrediënten: 30 ml grenadine siroop, 60 ml ananassap, 60 ml sinaasappelsap, 60 ml grapefruitsap,
Alles in de shaker en shaken maar en in een glas met ijs!
Blauwe Cocktail
Ingrediënten: 30 ml Blue Curacao, 30 ml kokosmelk, 30 ml Barcardi, 60 ml ananassap,
Alles in de shaker en shaken maar en dan in een cocktailglas met ijs!
Cocktail met munt
Ingrediënten: 2 partjes limoen, 10 muntblaadjes, scheutje suikersiroop, theelepel rietsuiker, 50 ml Barcardi, crushed ijs, sodawater,
Knijp de limoenpartjes uit boven een cocktailglas en doe ze in het glas. Voeg de muntblaadjes, een scheutje suikersiroop en een theelepel rietsuiker toe. Roer voorzichtig. Voeg 50 ml barcardi toe en roer door. Voeg crushed ijs toe en wat sodawater.
Groene Cocktail “Ananas Mint”
Ingrediënten: 10 ml pepermuntsiroop, 60 ml bitter lemon, 120 ml ananassap,
Alles in de shaker en shaken maar en dan in een cocktailglas met ijs!
Drink ze!
0