Balletjes in Tomatensaus
Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 5 tros-tomaten, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 bouillonblokje, 3 bosuien, 12 gehaktballetjes, 1 eetlepel maïzena, beetje water,

Aantal personen: 3

Bak 1 gesnipperde ui in hete boter met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 5 in blokjes gesneden tomaten toe. Roer even door en voeg dan 1 blik tomaatblokjes en 1 blikje tomatenpuree toe. Verkruimel er 1 bouillonblokje boven uit en voeg 3 in ringen gesneden bosuien toe. Laat de saus op middelhoog vuur pruttelen. Bak 12 gehaktballetjes rondom bruin in hete olie. Voeg ze daarna toe aan de saus en laat het nog 15 minuten pruttelen. Als de saus te dun blijft voeg je er een papje van 1 eetlepel maïzena en een beetje koud water toe. Goed doorroeren en even mee warmen. Lekker met aardappelbolletjes en doperwten. Eet smakelijk!

(p.s. een teveel aan tomatensaus kan je eventueel de volgende dag gebruiken bij een pastamaaltijd, ben je wel lekker snel klaar)

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *