Kip Tikka
Ingrediënten: 150 ml Griekse yoghurt, 3 teentjes knoflook, 2 theelepels paprikapoeder, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel sambal, 2 kipfilets,
Aantal personen: 3
Meng 150 ml Griekse yoghurt met 3 fijngehakt teentjes knoflook, 2 theelepels paprikapoeder, 1 eetlepel garam masala en 1 theelepel sambal. Snij 2 kipfilets in blokjes en schep dit door de yoghurt marinade. Dek de schaal goed af en laat de kipfilet minstens 2 uur marineren in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de gemarineerde kipfilet in 20 minuten gaar.
Tikka Masala Saus
Ingrediënten: 1 ui, 1 theelepel kardemom, 1 teentje knoflook, 1 blik tomaatblokjes, 250 ml kookroom, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel kaneel, zout, 2 eetlepels geschaafde amandelen,
Bak in hete olie 1 fijngesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel kardemom tot de ui bruin is. Voeg 1 blik tomaatblokjes, 250 ml kookroom en 1 eetlepel garam masala toe en laat dit tot de helft indikken. Breng op smaak met een beetje kaneel en zout. Roer de ‘kip tikka’ erdoor en verwarm het geheel nog 5 minuten door. Strooi er voor het serveren wat geschaafde amandelen over.
Lekker met rijst of naanbrood. Eet smakelijk!
0
Yum! Ik ben gek op indisch en dit receptje ziet er echt heerlijk uit! Ga ik ook eens uittesten? Maak jij ook zelf je naanbrood?
Het naanbrood heb ik gewoon zo gekocht. Het was inderdaad lekker, zeker het proberen waard.