Kip Tikka Masala
Kip Tikka
Ingrediënten: 150 ml Griekse yoghurt, 3 teentjes knoflook, 2 theelepels paprikapoeder, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel sambal, 2 kipfilets,

Aantal personen: 3

Meng 150 ml Griekse yoghurt met 3 fijngehakt teentjes knoflook, 2 theelepels paprikapoeder, 1 eetlepel garam masala en 1 theelepel sambal. Snij 2 kipfilets in blokjes en schep dit door de yoghurt marinade. Dek de schaal goed af en laat de kipfilet minstens 2 uur marineren in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de gemarineerde kipfilet in 20 minuten gaar.

Tikka Masala Saus
Ingrediënten: 1 ui, 1 theelepel kardemom, 1 teentje knoflook, 1 blik tomaatblokjes, 250 ml kookroom, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel kaneel, zout, 2 eetlepels geschaafde amandelen,

Bak in hete olie 1 fijngesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel kardemom tot de ui bruin is. Voeg 1 blik tomaatblokjes, 250 ml kookroom en 1 eetlepel garam masala toe en laat dit tot de helft indikken. Breng op smaak met een beetje kaneel en zout. Roer de ‘kip tikka’ erdoor en verwarm het geheel nog 5 minuten door. Strooi er voor het serveren wat geschaafde amandelen over.

Lekker met rijst of naanbrood. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

2 Antwoorden op “Kip Tikka Masala”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *