Ingrediënten: 2 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel sambal, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel gembersiroop, 300 gram speklapjes, rijst, 1 ui, 1 potje kapucijners,
Aantal personen: 2
Maak een marinade van 2 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel sambal, 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 eetlepel gembersiroop. Marineer 300 gram in reepjes gesneden speklapjes. Laat 15 minuten marineren. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak de gemarineerde speklapjes in hete olie tot het bruin is. Voeg 1 gesnipperde ui toe. Bak tot de ui zacht is. Voeg 1 potje kapucijners (uitgelekt) toe. Laat het geheel 10 minuten op middelhoog vuur pruttelen. Serveer met de rijst en wat atjar tjampoer. Eet smakelijk!
0