Nasi Keboeli met Indische Gehaktballetjes
Nasi Keboeli
Ingrediënten: 1/2 pak rijst (200 gram), 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 2 theelepels sambal tot de ui zacht is. Voeg de kruiden (ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat) toe, roer even door. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe en roerbak tot de prei zacht is. Voeg de rijst toe en warm het geheel al roerend goed door.

Indische Gehaktballetjes
Ingrediënten: 500 gram gehakt, 3 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels pindakaas, 1 theelepel sambal, zout, peper,

Meng 500 gram met 3 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels pindakaas en 1 theelepel sambal. Breng het gehakt op smaak met zout en peper. Draai er kleine balletjes van. Bak de gehaktballetjes bruin in hete boter tot et goed gaar is. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *