Nasi Goreng Kornet
Dit recept zag ik op de site ‘Kokkie Slomo‘, het leek me erg lekker en dat was het uiteindelijk ook!

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel gemberpoeder, 2 theelepels sambal, 1 theelepel trassi, beetje peper, 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 blik corned beef, 2 theelepels donkere basterdsuiker, 2 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel ketjap asin, 4 eieren, 1 prei, 1 eetlepel selderij,

Aantal personen: 5

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Maak een boemboe in een keukenmachine van 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel gemberpoeder, 2 theelepels sambal, 1 theelepel trassi en een beetje peper. Laat de keukenmachine zo lang draaien tot het een brei is.

Bak in een hete wok 200 gram fijngesneden dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Voeg de boemboe toe en bak 1 minuut mee. Voeg 1 blik in stukjes gesneden corned beef toe. Meng er 2 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel ketjap asin toe. Bak tot de corned beef 1 brei is geworden. Schep het uit de pan en houdt het even apart. Maak van 2 eieren een roerei in de hete wok. Schep dit ook uit de pan. Maak er kleine stukjes van.

Bak in hete olie 1 in ringen gesneden prei en 1 eetlepel fijngesneden selderij. Kluts 2 eieren. Schep dit door de koude rijst. Zorg dat het ei overal zit. Roer de rijst door de prei. Bak tot de rijst droog is. Voeg de corned beef mix en de roereieren erdoor. Bak nog 10 minuten al omscheppend tot de rijst droog is. Lekker met saté en pindasaus. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *