Normaal maak ik de Luikse saus met ui, fond, appelstroop en rozijntjes. Deze saus heb ik nu gemaakt met tomatenpuree en zonder rozijntjes. Echt weer anders. Misschien de volgende keer toch weer de rozijntjes toevoegen.
Ingrediënten: 12 gehaktballetjes, 1 ui, 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel azijn, 1 blikje tomatenpuree, 2 eetlepels appelstroop, 200 ml bouillon,
Aantal personen: 3
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de gehaktballetjes in een ovenschaaltje en zet het ovenschaaltje in de voorverwarmde oven. Bak 1 gesnipperde ui tot het een beetje bruin is. Voeg 1 eetlepel bloem toe en bak kort mee. Voeg vervolgens 1 eetlepel azijn, 1 blik tomatenpuree, 2 eetlepels appelstroop en 200 ml bouillon toe. Roer op laag vuur tot het goed gewenst is. Laat de saus vervolgens pruttelen tot de saus de gewenste de dikte heeft. Serveer de gehaktballetjes met de saus. Wij hebben er rode kool met aardappelpuree erbij gegeten. Eet smakelijk!
0
Wat lijkt me dit lekker!
Was ook erg lekker, de saus is zeker een aanrader om eens te maken 🙂