Nasi Kornet met Char Siu

Al een tijdje geleden kwam ik in de toko een zakje roast red pork seasoning mix tegen. Zou dit dan de smaak van char siu zijn? We hebben het zakje gekocht om uit te proberen en dat hebben we vandaag gedaan. Bijna de char siu die we normaal altijd afhalen, maar nu nog wat langer marineren en misschien toch in de oven bakken. In ieder geval hoe we het nu hebben gemaakt was al erg lekker.

Nasi Kornet

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel gemberpoeder, 2 theelepels sambal, 1 theelepel trassi, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 blik corned beef, 2 theelepels donkere basterdsuiker, 2 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel ketjap asin, 2 eieren, 1 prei,

Aantal personen: 6

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Maak een boemboe in een keukenmachine van 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel gemberpoeder, 2 theelepels sambal en 1 theelepel trassi. Laat de keukenmachine zo lang draaien tot het een brei is.

Bak in een hete wok 250 gram fijngesneden dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Voeg de boemboe toe en bak 1 minuut mee. Voeg 1 blik in stukjes gesneden corned beef toe. Meng er 2 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel ketjap asin toe. Bak tot de corned beef 1 brei is geworden. Schep het uit de pan en houdt het even apart.

Bak in hete olie 1 in ringen gesneden prei. Kluts 2 eieren. Schep dit door de koude rijst. Zorg dat het ei overal zit. Roer de rijst door de prei. Bak tot de rijst droog is. Voeg de corned beef mix toe. Bak nog 10 minuten al omscheppend tot de rijst droog is.

Char Siu

50 gram Lobo roast red pork seasoning mix, 125 ml water, 500 gram hamlappen

Meng 50 gram roast red pork seasoning mix met 125 ml water. Roer goed tot alle klontjes zijn opgelost. Snij 500 gram hamlappen in reepjes. Marineer de hamlapreepjes minstens 3 uur in de marinade. Bak de hamlapjes op de grill klaar. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *