Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 3 tomaten, 500 ml gezeefde tomaat, 1 bouillonblokje, 1/2 eetlepel donkere basterdsuiker, 12 Zweedse gehaktballetjes, 2 eetlepels aardappelzetmeel, water
Aantal personen: 2
Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 3 in blokjes gesneden tomaten, 500 ml gezeefde tomaat, 1/2 eetlepel donkere basterdsuiker en 1 verkruimeld bouillonblokje toe. Roer even door en pureer het geheel met een staafmixer. Voeg vervolgens 12 Zweedse gehaktballetjes toe. Laat het geheel 20 minuten op middelhoog vuur pruttelen. Maak ondertussen een papje van 2 eetlepels aardappelzetmeel en wat water. Voeg toe aan de saus zodat de saus bind. Eet smakelijk!
0